Financiële fitheid van jouw medewekers

Financiële fitheid van medewerkers is een hoog renderend onderdeel van Duurzame inzetbaarheid

Iemand die zijn financiën op orde heeft, is productiever, gelukkiger en heeft ruimte om naar de toekomst te kijken. Maar helaas is niet iedereen financieel fit. Als er geldzorgen zijn, dan is die persoon sneller afgeleid en is de kans groter dat hij zich ziek meldt of helemaal uitvalt. Maar liefst 62 procent van de werkgevers heeft te maken met personeel met financiële problemen en 21 procent van de medewerkers heeft lichte of ernstige betalingsproblemen. Uit onderzoek van Nibud (2017) blijkt dat de kosten voor een medewerker met financiële zorgen flink oplopen; 13.000 euro per jaar.

Het is heel goed mogelijk om al in een vroeg stadium signalen van financiële onrust of zorgen op te pikken en in gesprek te gaan met je medewerker. Vaak heerst het beeld dat dit te veel in de privésfeer ligt voor werkgevers maar zoals uit het onderzoek van het Nibud blijkt, hebben problematische schulden ook grote gevolgen voor de organisatie. Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe herken je de signalen én hoe ga je het gesprek aan? En hoe help je je medewerker dan verder na het gesprek. Voor veel werkgevers is financiële fitheid van medewerkers onbekend terrein.

DiFfit heeft jarenlange ervaring op dit specifieke aandachtsgebied en doelgerichte oplossing om hieraan te werken.  Om hier zicht en grip op te krijgen, verzorgen we trainingen en bieden we daarnaast unieke aanpak voor medewerkers die hiermee te maken hebben.

Met beperkte investering vanuit de werkgever groot rendement voor de organisatie! 

 

Meer weten? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

 

Gebruik het contactformulier of bel ons!

Dit kan via +31 (0)73 8511 868