DIFFIT NIEUWS

PE – Punten KIWA & PBI 2019

s’-Hertogenbosch, 11 februari 2019

Bewindvoerder, Curator of Budgetcoach, zijn de benodigde PE-punten (KIWA/ PBI) 2019 al geregeld?
Schrijf je nu in voor training “365 dagen Financieel Fitte Medewerkers”

 • Zijn financiële problemen een privéaangelegenheid of heeft de werkgever hier ook een rol?
• Wat leveren financieel fitte medewerkers een organisatie op en waarom is jouw rol daarin belangrijk voor werkgevers?
• Hoe krijgen we het onderwerp schulden en financiële problemen op de werkvloer uit de taboesfeer en in het daglicht?

Aanmelden & Inschrijven

 

Wil je graag meer weten? Inschrijvingen via de button hierboven. Beleef met ons een interactief dagdeel of een volledige dagtraining “365 dagen Financieel Fitte Medewerkers” en ontvang aansluitend je certificaat met 4 of 8 PE-punten

Samenwerking P&M Arbeid

Eindoven, 11 februari 2019

 

P&M Arbeid B.V. en DiFfit samen voor Mobiliteit. P&M Arbeid is gespecialiseerd in verzuimbegeleiding en re-integratie. Hun aanpak kenmerkt zich door korte lijnen, een persoonlijke benadering en hebben al ruim 13 jaar ervaring in het coachen en begeleiden van mensen met arbeidsgerelateerde en gezondheidsproblematiek. DiFfit richt zich op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers met advies & trainingen en heeft als een van de hoog renderende onderdelen een focus op ‘Financieel Fitte Medewerkers’. “Juist hierin hebben we een match”, aldus Manuela de Jongste, oprichter van DiFfit. “Stress door financiële zorgen kan een enorme impact hebben op mensen met uitval of afstand tot arbeidsmarkt als gevolg. Een belangrijke doelgroep binnen P&M heeft naast psychische of fysieke problematiek in veel gevallen ook een financiële uitdaging en daar komen wij in het plaatje naar voren”. Elisabeth Martens, directeur P&M Arbeid B.V. voegt hieraan toe: “P&M Arbeid is voortdurend bezig met het ontwikkelen van haar dienstverlening en werkt hierin uitsluitend met experts binnen hun vakgebied, dit hebben wij in DiFfit gevonden voor dit belangrijke onderdeel.” De samenwerking start per januari en is een aftrap van mooie ontwikkelingen in het nieuwe jaar voor beide organisaties

 

Project DI bij OneMed

Eindhoven, 1 januari 2019

 

OneMed Nederland onderschrijft het belang van duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers en gaat dit onderwerp een belangrijke plaats geven in haar beleidsplan voor de komende jaren. Als toonaangevende Europese leverancier van medische hulpmiddelen, actief in 12 landen neemt OneMed maatschappelijk verantwoord ondernemen zeer serieus. “Daar wordt in Nederland nu duurzame inzetbaarheid van medewerkers aan toegevoegd”, aldus Marijke Meeuwesen, HR Manager bij OneMed. Samenwerking DiFfit Om het onderwerp te implementeren is OneMed Nederland een samenwerking aangegaan met DiFfit. DiFfit ondersteunt werkgevers in haar beleid op het meest waardevolle onderdeel van de onderneming: haar medewerkers. Marijke: “Reeds in 2018 zijn wij begonnen met onderdelen in te zetten waaronder Financieel Fitte medewerkers en Stress en Burnout preventie, beiden hoogrenderende onderdelen. Gewaardeerde medewerkers, blije klanten Door het ondersteunen van medewerkers waar nodig wordt niet alleen verzuim en uitval voorkomen maar gaat de medewerkerstevredenheid omhoog. “Dit gunstig effect vertaald zich uiteindelijk in klanttevredenheid, aldus Manuela de Jongste. Zo dragen we bij aan bedrijfsdoelstellingen en werken we aan een duurzame samenleving.

 

Project Zorgorganisatie Van Neynsel

s’-Hertogenbosch, 19 november 2018

DiFfit start project financieel fitte medewerkers bij Van Neynsel. Zorgorganisatie Van Neynsel staat hiermee pal voor haar medewerkers en gaat een lastig onderwerp niet uit de weg. Een prachtig voorbeeld van een zorgorganisatie waar duurzame inzetbaarheid van medewerkers breed gedragen wordt en DiFfit dit hoog renderend onderdeel gaat invullen met Van Neynsel voor medewerkers.

Lees het sterke artikel over de samenwerking tussen DiFfit en de van Neynselgroep in het Brabants Dagblad

https://lnkd.in/dSTAp29

HR Live Beurs – Den Haag

Den Haag, 11 oktober 2018

Gisteren waren Schuldbemiddeling Nederland en DiFfit aanwezig met een stand op de HR Live-beurs in Den Haag. Op deze jaarbeurs voor personeel en organisatie verzorgden Hanneke Huurman en Manuela de Jongste workshops over onder andere het herkennen, bespreekbaar maken en oplossen van financiële problemen bij werknemers. Jimmy Frerichs en Stephan van der Giessen bedienden werkgevers bij onze gezamenlijke stand. Daarnaast leverden we een bijdrage aan een artikel over dit onderwerp in het E-magazine van het platformarbeidsmobiliteit: https://lnkd.in/g83gquM Voor werkgevers die graag meer aandacht willen geven voor dit onderdeel van HR en werknemers met financiële problemen willen helpen, hebben Schuldbemiddeling Nederland en DiFfit een totaaloplossing gecreëerd. Deze bestaat uit preventie (het trainen van HR-medewerkers, managers en leidinggevenden) en interventie (budgetcoaching en schuldhulpverlening).

Samenwerking DiFfit – Janssen & Janssen

Eindhoven, 2 oktober 2018

DiFfit is een samenwerking aangegaan met een van de grootste gerechtsdeurwaarderskantoren van Nederland, Janssen & Janssen c.s. Incasso & Gerechtsdeurwaarders omdat zij als geen ander zien waar en hoe schulden drukken op medewerkers en wat voor invloed dit heeft op werkgevers. In Janssen & Janssen heeft DiFfit een waardevolle partner gevonden die hierin een mensgerichte aanpak hanteert en streeft naar een schuldenvrij Nederland. Beide partijen delen de overtuiging dat financieel fit zijn grote meerwaarde heeft voor werkgever, werknemer en maatschappij!

Lees hier meer over deze samenwerking

DiFfit in Creditexpo

5 september 2018

DiFit krijgt vermelding in het toonaangevend mediaplatform voor financials. Hulp bieden als werkgever helpt bij schulden. Ben jij je al bewust van de risico’s voor jouw organisatie? Lees hier ons artikel op creditexpo Wij leggen het je graag uit!

Samenwerking Schuldbemiddeling Nederland

Zwijndrecht, 14 augustus 2018

Schuldbemiddeling Nederland en DiFfit zijn een samenwerking gestart! Een samenwerking waar werkgevers en hun medewerkers profijt van hebben. DiFfit ondersteunt werkgevers (via training en advisering) in hun beleid op Duurzame Inzetbaarheid van medewerkers en streeft naar financieel fitte medewerkers. Schuldbemiddeling Nederland richt zich op het vlot en duurzaam oplossen van schulden bij medewerkers en komt in 95% van de situaties tot een succesvolle schuldoplossing.

Door de krachten te bundelen, komen we tot een landelijk dekkende totaaloplossing voor werkgevers die begint bij beleidsvorming en probleemsignalering en eindigt met ondersteuning van de medewerkers en een daadwerkelijke schuldoplossing.

Samen helpen we werkgevers door preventie en interventie.

Opgenomen Proverderboog Poortwachterdirect

Gorinchem, 17 augustus 2018

Met trots kunnen wij melden dat DiFfit met haar onderdeel “365 dagen financieel fitte medewerkers” is opgenomen in de providerboog van PoortwachterDirect. PoortwachterDirect is de eerste SO 9001:2015 gecertificeerde providerboog op gebied van Arbo, Verzuim, Re-integratie én Duurzame Inzetbaarheid van Nederland.

Met de samenwerking biedt PoortwachterDirect nu ook een landelijk dekkende oplossing op het gebied van financiële onrust bij medewerkers. Klanten van PoortwachterDirect kunnen nu direct gebruik maken van de adequate en kwalitatief hoogwaardige trainingen, adviesfunctie voor HRM en preventie-/interventiemogelijkheden van DiFfit.

BPI Accreditatie

‘s-Hertogenbosch, 17 juli 2018

Onze training “365 dagen financieel fitte medewerkers” is vanaf heden geaccrediteerd door de PBI, de Branchevereniging voor professionele bewindvoerders en inkomensbeheerders.

Alle aangesloten leden kunnen door het volgen van deze interactieve training 4,5 PE-punten (Permanente Educatie) behalen. Geweldig nieuws…en dit onderstreept hoe belangrijk financieel fitte medewerkers zijn en zet het onderwerp opnieuw duidelijk op de kaart in het kader van duurzame inzetbaarheid.

KIWA Educatie Erkenning

Rijswijk, 9 april 2018

Kiwa PE-punten voor bijscholing! De training “365 dagen financiële fitte medewerkers” is door Kiwa Educatie officieel erkend. De naam Kiwa, staat internationaal voor kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Schuldhulpverleners en Budgetcoaches met een NEN 8048 cetificering kunnen door het volgen van de interactieve training 4 PE-punten (Permanente Educatie) behalen om zodoende te voldoen aan hun jaarlijkse bijscholing.

Eerder ontving de training reeds de accreditatie PBI (Branchevereniging voor profesionele bewindvoerders en inkomensbeheerders) goed voor 4,5 PE punten, wat eens te meer aangeeft dat de training een essentieel onderdeel vormt van Financiële Fitheid en daarmee de Duurzame Inzetbaarheid van werknemers.