Werken aan jouw Financiële Fitheid!

Als jij vitaal en (financieel) fit bent is dat goed voor jou…en dus goed voor jouw organisatie.

Maar wat als bij jou de basis niet op orde is?
Wat als jij je steeds zorgen maakt of vragen hebt over geld?

Dan is het lastig om je te richten op je werk en plannen te maken voor de toekomst, laat staan te werken aan zaken als vitaliteit of inzetbaarheid. Financiële vragen of zorgen hebben een grote impact op mensen en kunnen een leven beheersen.

Wat kun jij zelf doen?

Er zijn heel veel tips en websites over hoe je financieel fit kunt worden en blijven. Beetje zoals dat spreekwoord over ‘veel bomen en een bos’.

Wij hebben de fundamentele top5 voor je samengesteld!

1. Praat erover!

Praat erover met iemand die je vertrouwt als je zorgen of vragen hebt over je financiële situatie. Bijna iedereen heeft het ooit een financieel lastig gehad. Zo’n vertrouwenspersoon deelt graag zijn kennis, ideeën en tips.

2. Zorg voor overzicht

Als je je situatie wilt verbeteren heb je een inkomsten- en uitgavenoverzicht nodig. Een goed begin maak je vaak met de bankafschriften van afgelopen maanden. Die vertonen geen gaten.

3. Budgetteer

Maak een lijstje voordat je boodschappen of inkopen gaat doen en bepaal wat iets mag kosten. Zo voorkom je impulsaankopen en dat je meer geld uitgeeft dan nodig is.

4. Open je post – Check je mail

Ook als je het gevoel hebt dat het geen zin heeft. Probeer ondanks een lastige situatie te blijven ordenen. Als je straks aan de slag gaat met een structurele oplossing ben je er blij mee.

5. Kijk niet naar een ander

Ongeacht wat je te besteden hebt. Kijk altijd naar je eigen situatie en laat je niet verleiden om spullen of diensten te kopen omdat anderen dat ook doen.

Hoe financieel fit ben jij?

Doe de test! Beantwoord (anoniem) een aantal vragen en kom erachter hoe jij ervoor staat op financieel gebied. Scoorde je niet zo goed en ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op!

Elke vraag heeft een antwoord en elke uitdaging of situatie een oplossing. Ongeacht hoe groot of ingewikkeld. Ook die van jou!

Wil jij weten wat we voor jou kunnen doen? Laat hier je adres of telefoonnummer achter; wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om de mogelijkheden met je te bespreken!