Na 20 jaar werkzaam te zijn geweest in de psychosociale hulpverlening als (medisch) maatschappelijk werker werd het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik had meer behoefte om maatwerk te kunnen leveren en een steentje bij te kunnen dragen om het stigma en taboe wat nog steeds heerst rondom mentale klachten te doorbreken. Hierdoor ben ik na verschillende opleidingen en cursussen als psychosociaal therapeut mijn eigen praktijk gestart.

Authenticiteit is voor mij een belangrijke waarde opdat ik echt en oprecht ben in contact, maar vooral ook dat de ander mag zijn wie hij is, met alle gedachten, gevoelens en emoties die daarbij komen kijken. Zonder oordeel en met een flinke dosis empathie, maar ook gepaste humor op zijn tijd werk ik met veel passie. Niet zozeer vanuit standaard protocollen, maar persoonsgericht en deskundig vanuit meevoelen, meeleven en meekijken naar wie de ander is als mens.

Door mijn brede ervaring en expertise ben ik in contact gekomen met DiFfit en gestart als coach en Specialist Mentaal Fitte Medewerkers. Werk en privé staan in mijn ogen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als het thuis en met jezelf goed gaat, kun je er op het werk ook zijn. Maar als er ergens problemen ontstaan, kan het op alle vlakken gaan wankelen.

Psychosociale therapie gaat erover dat ervaringen uit het verleden van grote invloed zijn op hoe mensen in het hier-en-nu denken, emotioneel reageren en zich gedragen. Mijn gesprekken richten zich met name op mensen die problemen ervaren op het gebied van verlies- en rouwverwerking, stress, angst, depressie, acceptatieproblemen bij (chronische) ziekte, communicatie en assertiviteit. Thema’s die op de werkvloer regelmatig aan de orde zijn.

Nu zien we nog te vaak dat mensen pas bij ziekmelding hulp aangeboden krijgen, terwijl het belangrijk is om stress tijdig te herkennen, te signaleren en te weten wat je ermee kan doen. Ik deel de missie en visie van DiFfit om mentale gezondheid meer en beter bespreekbaar te maken op de werkvloer, zodat er preventief en duurzaam hulp ingezet kan worden.