Hoe financieel fit ben jij?

0%

Kan jij elke maand je vaste lasten betalen?

Vaste lasten zijn zaken die je niet kunt uitstellen en/of die elke maand terugkomen...

Heb je genoeg geld voor al jouw noodzakelijke boodschappen?

Noodzakelijke boodschappen zijn boodschappen die je echt nodig hebt om te kunnen eten en je zelf te kunnen verzorgen, kleding rekenen we hier even niet tot noodzakelijke boodschappen maar zien we als extra uitgaven...
Show hint

Maak jij je zorgen over jouw financien?

Lukt het om iedere maand je creditcard en/of andere leningen af te betalen?

Heb je een financiële buffer voor onverwachte kosten?

Als jouw wasmachine vandaag kapot gaat dan…

(...en we gaan er even vanuit dat met de hand wassen geen lange termijn optie is)
Show hint

Hoeveel spaar jij per maand van jouw salaris?  

Weet je hoeveel je aan abonnementen moet betalen elke maand?

Weet jij hoeveel er binnenkomt als je met pensioen gaat?

Besteed jij tijd en aandacht aan jouw budget, boekhouding of geldzaken?

Heb jij recht op bepaalde toeslagen?

Heeft Corona invloed gehad, of nog steeds invloed op jouw financiële situatie?

Denk hierbij ook aan gezins-, familieleden of (ex)partner(s) die invloed hebben op- of deel uitmaken van jouw huishouden.

Hoe financieel fit ben jij?
Op basis van deze vragen lijk jij goed ondersteuning te kunnen gebruiken om jouw financiële fitheid te verbeteren. Neem eens contact op met DiFfit of met jouw werkgever om te horen wat er mogelijk is, die onderstrepen beiden het belang van Financieel Fitte Medewerkers! Het is helemaal niet nodig om alleen óf zonder hulp met zorgen of problemen te blijven zitten. Met goede ondersteuning kan er heel snel aan een goede oplossing worden gewerkt. En denk nu niet dat jouw situatie een uitzondering is...voor elke uitdaging is er echt al eens een oplossing gevonden!
Je doet veel goed maar er is ruimte voor verbetering. Neem wat meer en vaker de tijd voor jouw financiën, lees er bijvoorbeeld over op het internet of vraag eens aan vrienden of familie hoe zij hun zaken regelen. Het is heel normaal om wekelijks wat van je tijd te besteden aan rekeningen, budgetoverzichten of sparen. Hoe vaker je dit doet hoe sneller je door de cijfers heen wandelt en des te beter je grip krijgt op jouw financiën. Als je er behoefte aan hebt of wanneer je vragen of zorgen hebt kun je bellen met DiFfit of kijken op de website voor handige tips om financieel fit(ter) te worden of te blijven.
Netjes! Op basis van dit overzicht lijkt het erop dat je goed bezig bent, je hebt overzicht en de touwtjes in handen. Ga zo door en belangrijk: blijf met je geldzaken bezig. Want financieel fit zijn en blijven vereist standaard wat tijd en aandacht van iedereen!